Sunday, September 30, 2012

~My PraKtikUm ~




Assalamualaikum..

       Hai korang apa khabar? hopely korang dalam keadaan sihat dan dibawah limpah kurnia rahmat allah. Malam ni tetiba rajin nak tulis entry ehh,,maklumlah bukannya sanah ni  jenis update blog  hari-hari ,dulu boleh lah nak update setiap hari tapi sekarang malas yang teramat sangat, Meniti hari demi hari sebagai pelajar praktikal Alhamdulillah dah 3 bulan masa berlalu dan tak lama lagi sanah akan menamatkan kehidupan sebagai pelajar praktikal,insyallah hujung bulan 10 ni sanah akan menamatkan Latihan Industri sanah secara rasminya ehem2 ehh,,,,

         Selama tiga bulan sanah praktikal alhamdulillah banyak yang sanah belajar its about something yang sanah tak pernah lalui selama ini. Betul orang cakap" its very different when your study and when your  has a work" Totally sanah rasa lebih banyak masa bila study daripada masa kerja, Tapi apa pun its about life yang kita kena lalui sometimes we need to think that not all we can get very easy right ,,,semuanya kena ada usaha macam tu juga bila kita berada didalam bidang perkerjaan "NO SHORTCUT" 

         Okey its about my pratikum sanah menjalani latihan industri di PERBADANAN PINJAMAN SABAH so it mean sanah bergelumbang dengan duit-duit dan client-client waa canggih tak bunyi so sanah banyak benda yang sanah belajar tentang FINANCIAL , One more thing kat PPS sanah dibawah Jabatan KAWALAN KREDIT so its mean tagih hutang ehh,,, tapi bukan along okey. Kitaorang ada cara yang lebih efektif untuk menangih hutang . Yang menariknya kitaorang bukan sahaja menjalani latihan industri tetapi kiitaorang juga di latih pelbagai benda. Setiap hari selasa kitaorang akan ada aktiviti shareing daripada staff-staff yang mana mereka akan berkongsi pelbagai benda termasuklah bagaimana kita menjadi perkerja yang baik dan cara-cara menghadapi temuduga diluar sana.




OwH It me >>>.





View FrOm bUkit KoKoL TraInee Outing

MemorY wiTh Other Trinee wheb rya celeb

My tabeL

Friends aT sCc aLsO traInee

TrIp To kOkOl


Post a Comment