Saturday, January 26, 2013

Mcflurry VersioN DiriKu ~ Kau Ada ~

Assalamualaikum....

      ~ Yeah 2013 dan blog sanah baru ada cerita tersangatlah sedih kau ada , ok hari ni sanah melawan penyakit malas sanah nak tulis kat blog okey . Hari ini saja nak share kat korang pa yang sanah buat kan walaupun simple but sanah rasa best kalau kita kongsi bersama. Tetiba nak sangat makan Mcflurry Oreo yang kat McD tu tetapi masalahnya kampung sanah ni tak adalah Mcd ye ....dah namanya pekan kecil, yang adonya KFC je...tetiba otak dapat idea nak buat McFlurry ala2 McD tapi Version Sanah ..  So sanah nak share kat korg macam mana sanah nak buat Mcflurry oreo itu :



Bahan-bahan yang diperlukan
1. Aiskrim prisa vanila
2. Biskut Oreo Cream
3. Nips


Senang je campak je oreo 2 kat gelas 









Maka jadi lah Mcflurry Oreo Nips


    ~ Ala tak susah mana pun nak buat macam yang korang tengok dalam gambar tu kan just campak-campak je , then jadilah Mcflurry Oreo dengan tambahan Nips ehh ok tak ...kira sedap gak la korang pun boleh buat juga, kalo nak tambah perasa lain boleh tambah coklet chips ke .. ataupun marshellow ke dah jadi tutti fruti pula dah kan. Tapi apa yang penting sanah dapat juga makan Mcflurry orea dah lah mengidam nak sangat Alhamdulillah .
Post a Comment