Saturday, July 14, 2012

BiLa aKu sUdaH ???

 Assalamualaikuk w.b.t

       Nak cakap apa yer bagi pembuka kata ehh.. da lama sangat tak menulis jadi blur dibuatnya ehh sekali lagi sanah tak aktif dalam dunia blog tapi serezly i really miss to write something on my diary.Its not easy to spent time for this year especially to write something kan ehh...tiba-tiba2 Oh My english. Ok Lah sekali lagi maafkan sanah ok, kehilangan dalam dunia maya banyak kaitan dengan kebuzyan  dan sanah  sebagai final student ehh dan sekarang alhamdulillah sanah bergelar " budak Praktikal" coz tu sanah guna tajuk Bila aku sudah JadI budak Praktikal..ada unsur surprise tak ??. Alhamdulillah final exam sanah dah tempuhi alhamdulillah hopely sanah dapat keputusan yang boleh sanah banggakan insyallah, doakan sanah yer.

     Sekarang dan bermula pada tarikh 9.7.2012 merupakah hari first day sanah bergelar "budak Praktikal" sound is good kan praktikal tapi its totally diffrent daripada masa kita belajar dulu, if dulu kita banyak kepada kehidupan sebagai student yang hanya belajar dan ada masa untuk kita bersuka ria. But its diffrent when we have a job , masa kita banyak kepada kerja balik rumah pun hanya untuk berehat urm baru rasa macam mana parents kita berkerja kan, Sanah sejujurnya menyatakan bila kita kerja ni fokus kita memang hanya pada kerja sahaja, fikiran pun hanya berfikir untuk menyiapkan kerja. Tapi apa pun itu hanya pendapat sanah jer,,korang pula?

     Ok lah sanha nak Bagitahu ckit tentang skop bidang yang sanah perolehi masa praktikal ni. okey sabah berkerja dibawah syarikat PERBADANAN PINJAMAN SABAH means sanah dibawah kerajaan negeri sabah. Ok first day tu dah targer nak dapat deparment HR but sayangnya sanah tidak diletakkan disitu, sanah berada di department CREDIT CONTROL. Ok first itu sangat2 risau juga coz sanah tak tahu apa skop tugasan sanah , tapi alhamdulillah sanah da tempuhi bertugas dibahagian department tersebut ianya boleh tahan lah ehh....sanah boleh ikut rentak staff yang lain,









        Ini lah situasi tempat sanah kerja, ehh apa pun hope sanah boleh menyempurnakan praktikal sanah insyallah selama 4 bulan ini. doakan sanah juga.
Post a Comment