Sunday, September 7, 2014

Jealous" NYA"

Assalamualaikum

Entri Rajin sebelum nak tidur, Idea coming bila tengok gambar sahabat-sahabat kat Facebook yang bahagia dengan kehidupan mereka samada sebagai Isteri dan sewaktunya dengannya. Macam boleh tangkap dah maksud Jealous tu kan. Topik buat suspen, sebenarnya bahagia melihat sahabat sanah bahagia yang dah ada anak tapi point yang sanah nak sampaikan kat sini sebenarnya ialah ALLAH ITU MAHA ADIL. Allah adil kerana dia tahu keupayaan kita samada kita ni dah layak tak menjadi isteri atau tak BERSANGKA BAIKLAH KEPADANYA,


Tipulah kalau cakap "ekk tak jealous pun tengok mereka tu " terdetik dihati ya satu hari aku juga pasti akan mengecapi bahagia seperti mereka. REZEKI KITA BERBEZA SETIAP MANUSIA . Ada yang diberikan rezeki kebahagian rimahtangga dengan cepat ada yang lambat kerana setiap orang lain bahagiannya. To be honest saya ok je when the time comes Allah will give u the best for your life dear. ALLAH LEBIH TAHU APA YANG TERBAIK UNTUK KITA.


"Bestnya tengok mereka dah ada keja tetap boleh shoping,belanja keluarga"ianya selalau terdetik dihati sanah. Namun sanah tak pernah bersangka buruk malahan sanah percaya yang ALLAH nak sanah berbakti kepada IBUBAPA dahulu sebelum komitmen sanah beralih kepada pekerjaan . sanah akui sanah masih lagi mencari pekerjaan yang menjadi impian sanah,bukannya tak bersyukur dengan pekerjaan sekarang namun kita perlukan sesuatu yang kita impikan.

sekian dari saya Muslimah yang baru bertatih Asanah,,

Post a Comment