Monday, November 3, 2014

Part 1: Short vocation Kundasang Ranau.

Assalamualaikum.

Rajin nak share dengan korang tentang percutian singkat Sanah Dan family kat ranau. Entri  ni lama da nak buat tapi malosnya ni pun update kat handphone coz malas nak pindah gambo ke lappy. First day sampai kat ranau ktorang Check-in kat hotel ... Ktorang tak ambil hotel kat kundasang coz my mum decide nak stay kat pekan ranau...

First day ktorang decide nak pergi taman kinabalu kat kundasang so kena drive Dari pekan ranau ke kundasang ye..dlm 40 minit juga lah... Nak masuk taman kinabalu ni kena bayo ticket ya dewasa rm3.00 plus kalau korang pergi poring hari yang sama korang tak perlu lagi beli tiket,korang just tunjuk ticket Yang korang beli kat tanam kinabalu.




Malangnya bila sampai taman kinabalu hujan pula so tak boleh nak jalan2 kat taman botani Dan banyak lagi sebenarnya area yang boleh kita lawat tapi hujan tak berhenti so kena lah tukar plan.  Ktorang plan pergi tempat persinggahan wajib semua pelancong2 iaitu gerai sayur2 an Dan buah2 an ... Gerai ni kat tepi jalan je. Kat sini memang borong sayur kobis he ..





Kat sini tak sah kalau tak borong sayur dan buah ya . Tapi bukan tu je pada pengemar bunga pun boleh borong bunga tau comey2 belako ehh... Ok next entri Sanah akan update lagi tentang percutian kat kundasang.








Post a Comment