Tuesday, October 30, 2012

M.A.T.A.N.G K~.K.E????

Asaalamualaikum



      Alhamdulillah sanah masih lagi rajin nak update blog kesayangan ini...Urm sayang la sangat kan.walaupun buzy banyak kerja tak buat lagi mana dengan report praktikal then dengan log book lagi sanah relex je nanti bila masa nak siap hantar baru nak kalut kan. "Hey Matang Ke awak??" urmm sentap seketika bila disoal sedemikian. Sanah pun tertanya-tanya adakah sanah ni telah mencapai tahap kematangan seperti mana yang sepatutnya i mean umur macam sanah ni ar dah 23 tahun ( Tapi Tak Genap Lagi Okey ). 



CiK kaK kita tengaH peace gitu
    Terfikir juga bila kita dah dewasa adakah kita ni matang dari segi pemikiran,dari segi imej luaran or dalaman urmmm?? terus terang sanah mengaku sanah tak lah matang sepenuhnya, fikiran  pun macam budak-budak kecik sanah bila ingat masa zaman kanak-kanak dulu kalau nak buat apa-apa je mesti akan fikir singkat je, namun bila dewasa ni alhamdulillah sanah dapat berfikir sebelum melakukan sesuatu contohnya bila bercakap..bila rasa nak marah or bila rasa tak puas hati sebelum sanah buat semua benda tu automatik kepala sanah akan berfikr negetif or positif sesuatu benda .

" Aku tak puas hati lah dengan minah ni ,,,,rasa nak jer ak sound dia urmm kalau tak boleh sound depan-depan apa kata sound dia kat fb"


    Situasi macam ni korang pernah tak lalui , sanah tak nafikan situasi macam ni lah yang always bermain kat fikiran sanah bila rasa tak puas hati . Namun bila keadaan cam tu timbul sanah akan cuba tenangkan diri dan secara auto fikiran sanah akan menganalisis perkara yang sanah nak buat tu salah ' 


" Kalau kau nak buat cam tu post-post kat FB ada orang lain terasa macam mana?? then kau tak terfikir ke bila kau post cam tu orang lain akan tau aib kau dan kau dalam masalah."  



    Biasanya benda-benda macam ni la yang akan bermain dalam kepala sanah bila nak buat jahat ehh ..tak dapat dinafikan kematangan ni yang membuat kita lebih dewasa bukan. Sanah selalu fikir yang adakalanya kematangan itu perlu ditunjukan melalui tindakan kita bukannya hanya mengikut kemarahan semata-mata. betul tak. Jangan Jadikan kemarahan ataupun kebencian itu menjadikan kita buta dan lupa untuk berfikir tentang sesuatu kebaikan dan juga kejahatan.

Jangan Sibuk mengupdate kat FB tu Senah




Post a Comment