Thursday, February 7, 2013

Reunion Edisi 2013

Assalamualaikum...


           Hello You allss...so apa cerita korang ? da bulan februari ni azam still berjalan lancar lagi ke? hope semuanya pun still in good condition kan. Berbalik pada topik yang sanah tulis kat atas tu tentang reunion yang mana mengumpulkan bekas-bekas pelajar tingkatan 6 ekonomi Sekolah Menengah Tenom. So macam biasa my job is kena set kan masa untuk perjumpaan  kali ni ( ala bukan kali ni je da berapa kali reunion sanah juga yang kena set masa ) So pada tarikh 1.2.2013 merupakan tarikh yang kitaorang plan nak jumpa walaupun pada asalnya ramai yang nak join tetapi yang datang hanya beberapa orang je..disebabkan pelbagai komitmen so let us cheki de out...




       Mari kawan-kawan , mai chek ni habaq kat hampa semua haa tetiba slank utara dah mari ok kat sini chek nak perkenalkan kawan-kawan chek yang terfemes kau ado?? yang the only one yang baju i love USM tu dah memang tentulah pelajar USM nama dia Yap Ken Vun @ Mohd Haikal dia pelajar ekonomi kat USM tu ..ada tak yang kenal beliau tu ?? .  Yang cute sebelah yap tu pula nama dia Polynia or kitaorang panggil poly and kadang2 bila main-main panggil dia poliklinik ehh,,,dia nampak je kecil tapi bakal menjadi guru Bahasa Inggeris beliau merupakan student UPSI...ok yang pakai tudung tu pula Nama dia Sitti asanah or panggilan beliau sanah  dan pelajar perniagaan dari UUM ( nak juga introoo kan ) yang last tu sherly ho masa tingkatan 6 dulu beliau merupakan ketua kelas kitaorang yang sangatlah sporting...





             Kawan yang seorang pula ni bernama Mindy ,, Kitaorang kenal sebab dapat kelas sama2 iaitu 6 ekonomi ,, masa tingakatn 5 kitaorang lain sekolah tapi berjiran , she is very helpfull person  dan dia juga seorang yang pandai . Dan selepas tingkatan 6 beliau tak nak teruskan pelajaran di universiti walaupun beliau mendapat tawaran tersebut. Tetapi yang untungnya beliau mendapat tawaran menjadi pelatih nurse dan sekarang beliau sudah mempunyai kerjaya sebagai nurse ,,untunglah kan dah ada keja...

         


         Sorry gambo yang agak malap cikit , flash tak on masa tu .ok lets me introduce the another friend ok la pakai spek 2 yang comel ala2 korea tu , she is student from UMS dia sudah berkonvo , she taking comunication Mass com la kan.. Kitorang panggil dia echie kat kelas dulu masa sebelum kenal  terus terang sanah mempunyai persepsi negatif terhadap beliau but apabila sanah kenal beliau she very nice person sangkaan sanah terhadap echie ni 100% salah. Dia pun sama otak dengan kitaorang yang lain yang Tink tong. Dia dah berpunya okey , pakwe lama walaupun masuk universiti dorang still lagi bersama ala sweetnya.





           Planning gathering  bertempat d KFC perghhh apa lagi ini lah masanya sanah nak mencuba menu terbaru KFC ( Chicken wrap ) Perghhhhh memang sedap doh menu ni, first time masa sampai kat meja aroma dah membuatkan sanah nak buka bungkusan,,, Then bila part rasa uMMMMMMM memang superverb beb.. korang rasa memang korang akan nak makan lagi,,rasa spicy dan rempah memang terasa,,



   

        Okey yang ni last friend yang datang ke gathering hari tu walaupun dia lambat kitorang tunggu juga ,,she byby nama gelaran yang kitaorang panggil, she is student from UITM taking account uhh , dia ni lagi otak ting tong uhh ada je benda yang nak dilawakkan. Anyway setakat ni saja cerita yang sanah nak sampaikan , masa gathering tu memang tak boleh nak kata apa lah yeah kalau da jumpa tak pernah nak senyap sangat , sampai ada yang tegur kitaorang ni sangatlah bising tapi nak buat macam mana kan kalau da kepala ting tong semua ada ada je benda  yang akan jadi perbualan. Paling yang hangat isu budak UUM tu LISTEN....listen..Listen tak habis-habis doarang gelakan aku coz Listen tu ...ok caaUUU
Post a Comment