Thursday, January 26, 2012

GonG xI Pa Cai >>> RiNdUnya

Assalamualaikum

      Hai UaLss Urm masih lagi ke mood cuti , kalau tak silap da habis kan lainlah macam sanah sebulan cuti. Anyway tak tak terlambat sanah nak ucup selamat tahun baru cina ...selamat menyambut tahun Naga bagi semua penganut agama budha (cina) . teringat pula masa sekolah kat chung hwa dulu bila je tahun baru kelas memang wangi dengan limau mandrin, kawan2 yang berbangsa cina pasti akan bawah ke sekolah but semua itu dah jadi kenangan kan. Okey dah2 cerita sal kenangan2 lalu itu. macam mana cuti tahun baru cina ada tak korang pergi beraya ,,,mesti adakan berapa dapat kumpul angpaw?? ehh bab ni yang excited ni bila cerita kan.

     Alhamdulillah sanah masih lagi mengekalkan tradisi seperti tahun-tahun yang lalu iaitu menziarahi sepupu and sapapat sanah yang menyambut tahu baru cina. Event dorang berbeza agama tak semestinya hubungan silaturahim kita terputuskan. Tahun ni sanah dapat juga menziarahi mereka selama ini tak berkesempatan coz bila je tahun baru cina sanah kan kat semanjung so tahun ni dapatlah join. Urm cerita tahun baru cina mestilah cerita bab Angpaw ehh suka ek( amboi sapa yang tak suka ) ingatkan dah tak dapat ehh alhamdulillah tahun dapat gak walaupun tak banyak macam kecil2 dulu. kalau dulu sanah le dpat rm 60 mcm satu rumah je coz semua family berkumpul kat umah Popo ( dalam bahasa cina popo = nenek) ehh biasanya popo akan bagi  banyak cikit lah ehhh. Pernah sekali kalau sanah tak silap masa tingakatan 5 kot popo bagi rm 50 pergh masa tu happy giler seyh. Itu lah bestnya kan bila kita ada family yang berbilang kaum

Ni la angpaw sanah terima tuk tahun ni..

       Musim cuti sem ni tak tahu nak buat apa kat rumah selain berehat rutin harian seperti biasa, makan ,tido, jalan and tengok tv bosan gak rindunya dengan kawan2 tersayang kat kampung ni kawan-kawan masing buzy ada yang tak balik so sanah je la. Nasib bek ada buku ni layan La tahzan pernah tak baca? best buku ni sanah tak habis baca lagi tapi ianya memotivasikan kita terutamnya Muslimah. Selain itu, tak tahu dah nak buat apa tetiba rindu pula dengan debab2 sanah kawan2 sanah maksudkan teringat pula bila dengan dowang ni g Melantak bersama, karok,,bowlng n tgk waynag sesama urmm i really Miss u beb....



p/s : Nak sangat JaLan2 dgn kawaN2 kaT KK

     





Post a Comment