Saturday, October 22, 2011

Senaman itu sihat....

Assalamualaikum....

     Hari sabtu kan hari ni...kan..kan mesti ramai lagi yang terlongok kat katil tu ehhhh.....biasalah rehat katakan ehh perghh ,,,,ponet lagi den ni balik2 je dari joging terus je online tips yang bagus untuk mengelak dari terus ambil makanan haa....amalkan ye ehh atleast tak lah sia2 kita bersenaman ehhh.....

   Perghh tak sangka hari ni sanah bersenam juga hari ni kan..walaupun malam ni nak midterm ala relax la jangan strez sangat org kata bila bersenam otak akan jadi sihat betul2 ehhhh...insyallah.... ye la dapat sedut udara segar then dapat cuci mata haaa(pam je la ek )

 Actually sanah memang kurang bersenam tapi sem ni da memang berniat untuk bersenam secara rutin ,,,cuma kadang2 tu tak juga dapat bersenam  coz  kelas yang amat pack sekarang or ada kerja  kan tapi insyallah sanah akan cuba jadikan rutin ehhh,,,,

Tips bagi mereka yang degil untuk bersenam like me.....

1. Fikirlah kita akan tua dan akan dapat penyakit so better kita buat senaman...walaupun hanya kat rumah....

2. Bagi perempuan pula tak takut ke jadi gemuk ehhh ,,,,bagi sanah itu pun motivasi juga ehh..

3. Jangan bebankan otak dan berfikiran senamam tu membebankan.,...THINK POSITIVE....ala tau banyak
    fikir yang senaman ni buatt buat orang semput... kalau takut semput janganlah paksa diri ,,,jalan dengan
    laju pun kira senaman juga

4. Apa pun terpulang pada INDIVIDU kan nak paksa pun kalau tak nak ,,,buat apa,,,so think it...



p/s : Harap dia ada tadi urmmmmmmmmm,,,,,,,

Post a Comment