Sunday, July 31, 2011

SeLamaT berPuasa..

Assalamualaikum.

    Alhamdulillah bertemu lagi kita dengan bukan mulia kan,,,rasa bertuah sangat dapat peluang untuk berpuasa pada tahun ini. ok ni merupakan entry last pada bulan syabaan,,esok kita bakal menjalani ibadah puasa sok jangan pura-pura tak tahu pula..nak bercerita pasal bulan puasa ni memang best ar,,,ianya merupakan bulan yang sanah tunggu nak tahu sebab apa tau ehhh.....coz sanah rasa pada bulan puasa ni la kita akan akan lebih banyak amalan pahala kita digandakan...pas tu tarawih yang mana kita le buat tarawi disamping itu merapatkan silaturahim antara semua muslimat...masih ingat lagi masa sanah kecik2 dulu guru mengaji sanah selalu bawa g tarawi n dengan semua geng2 mengaji yang lain...best tau kitaowang semua jalan kaki g masjid,yang lucunya kitaowang semua g masjid guna telekung terus bayangkan la orang guna telekung kan warna putih pas tu ramai pula 2 ,,,

   Tu adalah sebahagian kisah bulan puasa sanah yang sanah tak le lupakan antara teman sanah yang selalu bersama adalah jila dia merupakan sepupu sanah gak ehh,,dia la teman sanah g tarawi ke,,g beli mkanan kat bazar..best gak bila ingat kenangan2 yang terindah dizaman kanak-kanak dulu. Tahun alhamdulillah sanah dapat berpuasa dengan family ehhh yang bestnya puasa yang pertama pula 2 kalau dulu ermm puasa kat kampus la nampaknya ehhh....Ok esok nak puasa ermm mesti da ada yang prepare untuk sahur malam ni kan,,,aik lapo pla den ni haaaa.....ok la guyss hope kita dapat manfaatkan puasa kita pada tahun ini insyallah,,,puasa ek  jangan tak puasa,,


Post a Comment