Wednesday, June 8, 2011

CaBaran uNtUK InsaN yanG bernama saNah

Assalamualaikum..

      HarI ni mUd setengah Uhh maksudnya berbelah bagi ehh sama ada nak tulis blog ataupun tidak. Akhirnya sanah tersangat bosan so tulislah entry ni . harI Ni sanah baru sedar walaupun kita bekerja sebagai pembantu ataupun casher cabaran tu tetap ada. Selama sseminggu sanah bekerja ni banyak cabaran yang sana lalui ok,,,ermm ok macam sekarang ni sanah kena tahan dengan bunyi bising kat cyber cafe uhhh memang nak pecah da otak kat cni dengan bunyi bising adoii sanah pening tapi kena tahan je la ,,nak wat macam mn ? Da jadi kuli so kenala ikut arahan dan setiap peraturan kerja ye dok???

   Cabaran yang sanah selalui hadapi ialah sanah cepat rasa bosan kat tempat kerja ni erm mengantuk la apa lah uhh entah,,,sanah tido wal juga ermm myb coz bosan kot sanah rindu kat kawan2 ermm rindu dengan aktiviti masa hIlangkan boring iaitu jalan2 erm entah la macam mana nanti kalau sanah da kerja kan ehh tak akan nak fikir sal enjoy je,,so ni la permulaaan bagi sanah untuk faham situasi sebagi seorang pkerja uhhh


      Nak cerita cikit la sal situasi n staff kat tempat sanah kerja ni uhh....kat sini semua remaja2 belasan tahun sanah je yang teeeeeeeeeettttttttttttttttttttttttttt haa korang pam2 la sndiri ek ermm. Dulu sanah tak pernah terfikir sal umur sekarang bila da bergaul dengan budak2 ni sanah rasa something tau uhh..entah la.....masa sanah umur macam dorang sanh banyak memikirkan masa depan ,,tapi bila tengok prangai dorang yang banyak terjerat dunia cinta sanah rasa sayang sangat dorang bukan lah hanyut sangat. tapi apa yang sanah perhati mereka ni taksub dengan dunia cinat dorang ermm ,,,,,,sanah nak nasihat2 pun sanah tak nak mereka tersinggung,,,,,apa pun sanah cuba mengubah minda mereka dengan bercerita kehidupan sebagai seorang pelajar d U namknya mereka berminat..apa pun wish me gud luck sanah tahu bukanmuda nak mengubah tapi yang Peenting sanah usaha ehhh....

      OK ni la cabaran sanah kena lalui uhh apa pun sanah akan cuba yang terbaik ok ehh,,ye la sampai bila kita nak manjakan diri kita kan ehhh anyay wish me gud luck ok guysss .........
Post a Comment