Sunday, August 7, 2011

Kenapa PereampuaN sUka cantik???

 Assalalamualaikum....

   Topik pagi2 ni membuatkan sanah excited nak tulis entry,,,sanah bab cantik2 ni suka ehhhh..kawan2 korang suka cantik tak??? ehh soalan bonus kan siapa kat dunia ni tak nak cantik apa lagi Ladies2 kat luar sana kan termasuklah tuan punya blog ni. Ok kenapa perempuan suka cantik ??cuba teka .,,cuba teka ni soalan tuk lelaki jom kita tengok pendapat dowang,,,,

   Cantik bagi sanah cantik itu sesuatu yang indah yang sama ada secara zahir dan juga batin. Talk about cantik secara zahir ni semua mesti tahu kan secara luaran kebanykan wanita kita pada hari ini menitik beratkan cantik secara zahir mengapa??antara sebab wanita suka cantik secara zahir terutamanya dari segi penampilan kerana wanita ini memang secara fitrahnya suka sesuatu yang indah,cantik mahupun benda yang cute mute betul tak...dan coz tu la juga wanita ni sanggup berbelanja lebih untuk memperhiasi diri mereka.. so pada lelaki diluar sana take note ok,,,,

   Lawa, cantik anggun  sememangnya mempunyai kaitan dengan wanita. wanita ni meyukai sesuatu itu mesti bersebab begitu juga dengan cantik,,,Kebanyakan wanita pada hari ini merupakan wanita yang berkerjaya oleh yang demikian adalah wajar mereka kelihatan cantik untuk membuatkan mereka lebih yakin berhadapan dengan orang ramai...ya la kalau demo ni buruk siapa yang nak berurusan dengan orang yang macam tu ye dak....ye la dengan selekehnya,,,dengan wajah yang tak terurus ,,,korang nak ke..???? macam ni a

seram bah tinguk ni ehh...
     Selain itu, pompuan ni ada satu habit yang mana mereka ni berdandan untuk seseorang ye la untuk suami ke,,or untuk pak we dia ehh ,,,( setuju ke tak ni hanya pendapat sanah je ). Lagi pun mana da lelaki yang nak tengok mak we or wife dia buruk kan ehh,,,,Macam  sanah, memang dari sejak kecil lagi sanah suka kecantikan masih ingat lagi masa arwah mak masi hidup,,habis lipstik mak sanah patah ehh ye la kecik2 suka sangat nak berdandan...coz bagi sanah memang secara fitrah dan semulajadi benda ni tersemai ...tak da la unsur paksa2 bab kecantikan ni. ..Apa pun kita mesti beringat biarlah semuanya sederhana dan jangan sesekali berlebih2..ya la kan ramai sekarang ni nak cantik kena wat pembedahan lah,,,cocok sana ,,cocok sini,,hargailah pemberian ALLAH myb kita tak cantik secara luaran,,tapi Allah tu maha adil dia akan berikan kita dengan kecantikan secara dalaman,,...insyallah...

P/s : penat berceloteh,,,,ehh da lama sanah  tak hangout ermm rindu pula da dengan geng2 rangers n geng asrama sanah ni,,,,semuanya pun sekarang tgh bz ,,,
Post a Comment