Wednesday, May 18, 2011

MaK saNah rindu MaK sangat2

Assalamualaikum..

   Hello readers erm malam ni tetiba nak tulis entry yang berunsurkan sedih entah la kenapa pula tetiba sedih ni...actually sanah memang selalu macam ni entah mengapa ada saat sanah rasa sedih tanpa sebab,,pelik kan..hari ini sanah sedih coz myb ingat seseorang upss entah siapa jangan teka bukan2 ok,,sanah ingat arwah mak sanah,,sanah rindu sangat2 rindu kat mak,,,arwah mak meninggal akibat penyakit kencing manis masa tu sanah masih lagi berumur 12 tahun dan kebetulan pula masa tu sanah kena ambil UPSR,,saat sanah mendapat berita itu masa tu sanah kat sekolah ok,,bila my uncle ambil kat sekolah n gto mak sanah meninggal sanah tercenggang masa tu dan tak percaya,,

   Dalam perjaLanan baLik ke rumah sanah sebetulnya mengharap berita yang sanah terima itu hanya gurauan,,,dalam perjalanan balik ke rumah sanah lebih banyak berdiam diri,,,sesampai je sanah kat uma ramai sangat saudara-mara berkumpul masa tu sanah tak mampu nak kata apa2 ,,sanah terus je ke bilik tempat mak sanah dibaringkan ,,saat itu sanah tak tahu apa,, bayangkan sanah hanya berumur 12 untuk terima hakikat mak meninggal amat payah.,,(stop jap).........ok sanah melihat sekujur badan yang kaku dan rambut mak hanya melayang2 saat itu sanah rasa tak ada masa depan da...secara jujurnya sanah terima bnde tu dengan tenang tanpa ada limpahan air mata,,sanah pun tak tahu kenapa sanah langsung tak ada reaksi,,,myb sanah terkejut,,actually sanah hanya diam je sepanjang hari,,

  setelah lama berdiam akhirnya sanah tak dapat bertahan juga malam tu sanah duduk seorang diri dan menangis sepenuh hati sanah,,sanah macam tak percaya sanah tidur tanpa mak d sebelah sanah pada malam tu,, sepnajang mak di rawat di hospital kali terakhir sanah jumpa mak ialah sehari sebelum mak meninggal petang tu sanah lihat mak sangat2 tenat dan di rwat kat ICU,,,dan paling sanah sedih sebelum sanah balik ke rumah mak sempat peluk sanah dan cium sanah ( stop jap)............sanah rasa lain sangat masa tu sanah sangat2 sedih bila melihat mak sanah macam tu,,dan akhirnya pada 30.8.2001 mak sanah menghembuskan nafas terakhir,,,

 p/s " Ya Allah kau tempatkan lah mak ku di tempat ibu2 yang soleha amin"
 
Post a Comment